Lesna predelava

GOZDARSTVO GRČA

Lesna predelava

Glavni cilj podjetja je, da na področju primarne predelave lesa postanemo eden največjih proizvajalcev in ponudnikov žaganega lesa iglavcev in listavcev v Sloveniji, ter ob tem izpolnjevati vsa pričakovanja, zahteve kupcev, dosegati njihovo zadovoljstvo in ohranjati dolgoročno partnerstvo.

Lesno predelovalni del je razdeljen na dve poslovno predelovalni enoti in sicer žago Kočevje in žago Ribnica, ki se ukvarjata z razrezom in prodajo žaganega lesa.

Družba je nosilec mednarodnega certifikata odgovornega gozdarstva FSC (Forest Stewardship Council) za pridobivanje okroglega in proizvodnjo rezanega lesa, certifikata PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) in CE oznake za konstrukcijski les po standardu SIST EN 14081-1:2016.

 

1. Žaga Ribnica

Žaga se nahaja na področju industrijske cone Lepovče v Ribnici. Na tem teritoriju industrijske cone je več različnih industrijskih obratov drugih podjetij. Žagalnica ima tudi svoj industrijski tir in je v uporabi za dovoze hlodovine in odvoze rezanega lesa.

Zmogljivost žagalnice v Ribnici, je do 90.000 m3 iglavcev, predvsem smreke in jelke.

Oprema žage Ribnica:

- polnojarmenik Würster + Dietz,

- dve vertikalni tračni žagi Artiglio 1400

- lupilna linija

- večlistne krožne žage

- viličarji Volvo

- viličarji Linde

- brusilni stroji

 

2. Žaga Kočevje (tudi sedež družbe)

Predelovalna enota žage Kočevje in sedež družbe Gozdarstvo Grča d.o.o. se nahaja na področju, kjer se sedaj razvija poslovna cona LIK Kočevje, ki se nahaja ob cesti Kočevje proti Novemu mestu.

Žaga Kočevje razpolaga s svojim lastnim industrijskim tirom v dolžini 500 metrov in navezavo na železniško postajo Kočevje proti Ljubljani.

Delno avtomatizirana žagalnica v Kočevju ima zmogljivost do 50.000 m³. Razžaguje se les iglavcev, predvsem smreke, jelke, ter les listavcev, predvsem bukve in hrasta.

Oprema žage Kočevje:

- dve horizontalni žagi Wrawor

- dve večlistni krožni žagi

- viličarji Volvo

- viličarji Linde

- brusilni stroji

Glavnino svoje proizvodnje prodamo na tuje trge (preko 95%), in sicer sami prodajamo predvsem na Hrvaško in Madžarsko, nekaj malega tudi v Avstrijo, preko svoji posredniških podjetij oz. agentov v Avstriji in tudi v Italiji. Naši izdelki nazadnje končajo tudi v Savdski Arabiji in drugje preko luškega tranzita, to je preko Luke Koper, Trst in Reka.

OBVESTILO O ZAČETKU (REDNE) LIKVIDACIJE DRUŽBE

O PODJETJU

KONTAKT

MENU

SLEDITE NAM

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram